In de Kijker; Het Zonneblad voor een kwaliteitsvol, weldoend en gelukzalig leven

met nieuwe inspiratie voor een kwaliteitsvol, weldoend en gelukzalig leven
met onder andere de volgende leuke thema”s
* ik ben geboren voor het geluk, jij bent geboren voor het geluk…
* vreugdevol, kwaliteitsvol leven voor onze kinderen
* je eigen super- tandpasta creëren met verrukkelijke geuren
* een goede tip
* Walnoten/ hazelnoten paradijsbolletjes, recept
*  de gemoedsopwekker, de welriekende tijm
* ontdek wat hydrolaten voor je kunnen betekenen
* Tekst ter meditatie, bezinning, verruiming van bewustzijn…
* Het aanbod vanuit Het Zonnelicht
Dit mooie, authentieke, gifvrije blad: dit door de inkt op vegetaal basis…
de tekeningen in houtskool van Marijke
persoonlijk ingekleurd door Natalie
teksten en medevormgeving: Nancy
een uitgave van vzw Het ZonneLicht
Zie hieronder de foto’s.
zonneblad foto 1
 zonneblad foto 2
Bijdrage tussen de €5,00 en de €7,00
 onkosten grafisch werk en drukkosten, met €2,00 extra erbij helpt je Het ZonneLicht vooruit en het werk aan het 2e Zonneblad
In letsen kan ook!

Bestellen kan via hetzonne@hetzonnelicht.be of 01482019

verzendingskosten 1 postzegel
feedback lezers:
Het is één positieve wervelwind van inspiratie, info en gevoel. Gedragen op een zachte energie, niet in het negatieve gaand maar daarentegen luchtig en toch echt aanraken met diepgang en durf. Niet teveel vanuit ik geschreven. Bevat heel treffende tips over gezonde voedingsgewoontes. Het pleidooi om positieve boodschappen te geven ipv niet-boodschappen voelt heel juist, is heel duidelijk uitgelegd, interessant! Het papier voelt aangenaam aan en last but not least: de kleuren zijn mooi en zacht.
‘k zou je graag nog een tip geven voor wat je nog kan verbeteren maar er komt niets…
dank je wel
Jasper
Vandaag wel jouw stralend Zonneblad mogen ontvangen, super dankjewel en een ferme proficiat! Echt knap! Ik word er spontaan blij van 😊 te zien hoe jij vanuit wie je bent en wat in jou leeft telkens weer iets unieks in de wereld zet om anderen te inspireren en een warme (innerlijke) glimlach te geven…  en zo spontaan geschreven dat ik me echt aangesproken voel om je tips uit te proberen en je positieve energie mee te nemen doorheen de dag; dankjewel voor dit geschenk!
liefs
Katrien

WE SCHRIJVEN HET JAAR 2017! 2017 EEN JAAR OM TE ZIEN

Gisteren was het nieuwjaarsdag…Na een zalig dansfeest in het /www.facebook.com/sintjansberg ontwaakte ik nu eens voor de verandering om iets na 8,.met het gevolg dat ik met Licht wakker werd, wat dus ik echt voelde op mijn pijnappelklier, wauw! Buiten komende viel me de ontzettende stilte op, geen geraas van verkeer. (we leven in het groen, toch het geluid van auto en soms staalfabriek is aanwezig.) Nu dus niet, een grootste, immense stilte. Op de wandel was er weer die enorme rust… veel mensen die nog slapen, er hangt iets speciaals in de ether. Ik houd van nieuwjaarsdag. Ik realiseerde nog eens hoe lawaai invloed heeft op je wezen, natuurlijke geluiden, het gekraai van de haan… de wind die door de bomen suist.. voetstappen op de krakerige ondergrond geven een veel fijnere vibratie, een golving van éénheid met alles wat is.

Als kind stierf mijn oom kort na nieuwjaar door een zwaar ongeluk. Iedereen was verdrietig en huilde. Ik begreep het niet, de volwassenen, mijn moeder had gezegd dat het een gelukkig jaar, een goed jaar werd en nu is iedereen in een gekweldheid.  Mijn bijzondere oom was ineens weg, meehuilen dan maar.

Hieruit kan je zien wat woorden voor indruk achter laten bij een kind!

Het gelukkige nieuwjaar, het gelukkige ontstaat van binnenuit in een cirkelende beweging, het tilt ons op, geeft ons groeikansen.. het is iets dat in de diepste van ons ZIJN opborrelt en zo verspreidt!
Wat ik mijn medemens toejuich is dat ie zijn/haar Hart mag volgen.
Laatst zei een boekhouder mij, “wanneer ik een basisinkomen heb, dan blijf ik morgen direct thuis van mijn werk, het zou mijn gelukkigste dag zijn!” Dan vraag je af wat zit deze aardige mens zich over al dat cijferwerk te buigen, wat is nu zijn ware talent, wat doet hem stralen??

2017 EEN JAAR OM TE ZIEN,
LAAT JE ZIEN MET AL JE TALENTEN, CREATIES OF GEWOON AL JE INMENSE STILTE, JE VREUGDE, JE ZIJN!

dank je wel allemaal!! Blij dat jullie er zijn!

liefs
nancy

Inwijdingsgroep rond de drie innerlijke vuren

We belichten de 3 innerlijke vuren in ieder van ons aanwezig: het elektrisch vuur, het zonnevuur en  het lichtgevend vuur
We starten de avond met enkele welzijnsoefeningen dat het hoofd helder maakt en het hart opent.. Vanuit een diepe oerverbinding gaan we me deze drie vuren aan het werk door middel van meditatie, verduidelijking en overschouwing betreden we de paden van een diepere omsluiering van het kosmisch bewustzijn.

www.wallpapersxplore.blogspot.com
Ontdek, vermeerder de kracht, licht, liefde en wijsheid!
Iedere maandagavond van 19u30 tot 21u30,
een lichtgevend (glimlach) drankje wordt geserveerd. Deze avonden gaan door in ons strobalen huis omringd door de grote, magische eik en de wonderlijke vlier.  Of  buiten bij het vuur. Inschrijven nodig om een plek te reserveren. Bijdrage: tussen de €10 en de €15,00 of in lets. Je kan ook gebruik maken van ons ruilsysteem zie website. Het is aan te raden deze reeks als een geheel te volgen. Breng mee een zaklamp, eventueel dekentje voor buiten

Begeleiding: Nancy Convens, opleiding; werken Krishnamurti, esoterie, kosmisch bewustzijn, dansexpressie enzovoort

www.hetzonnelicht.be 014820319, hetzonne@hetzonnelicht.be

De verzuchting van de dag:

Ik zie een oudere dame met een jonge hond, de hond is vol energie en wil rennen, begint aan de leiband van enthousiasme in het rond te springen..
hij wordt gestraft en moet mee naar huis terug; de wandeling wordt ingekort.
Wat hij juist nodig heeft is een grote wandeling, waar hij zijn poten kan strekken, de levensenergie inademen, snuffelen en achter een konijn rennen
 
hond
Dat onze dierbare honden onthouden worden van straffen en belonen
dat ze gezien worden in hun behoeftes om te rennen en te spelen
Dat het hun natuurlijkheid is om in een roedel te leven.
Dat honden puur natuur zijn en niet denken nu ga ik mijn baasje eens kwaad maken.
Echt een betere wereld voor onze huisdieren.
Ik kan er nu een heel pleidooi voor beginnen, kijk lieve eigenaars naar wat jullie hond vertelt, je krijgt er heel veel voor terug en veel minder probleemgedrag.
En zo is het ook voor onze lieve kinderen!

Vier Vrouwen in elke vrouw

Deze cursus is veel omvattend, vernieuwend en uniek!

1

In deze reeks maak je kennis met de vier fasen in onze maandstonden cyclus en hoe deze verbonden zijn met de maanfasen, de seizoenen, de vier vrouwelijke levensfasen en vier vrouwelijke archetypes.
Vertrekkende vanuit het vrouwelijke fysieke, vanuit onze biologie worden de daarmee verweven cyclische velden van gevoelens, denken, spiritualiteit en seksualiteit zichtbaar. Zij tonen zich als vier archetypes, vier vrouwen. Verder maken we contact met onze voormoederlijn, de vrouwelijke geschiedenis en ons grootste prehistorische erfgoed. Jezelf als vrouw, ook als je in of voorbij de menopauze bent, met dit alles verbinden geeft je steun en vervulling in je leven.

Het leven in overeenstemming met onze vrouwencyclus en de natuurlijke loop van de seizoenen en de maan, was vroeger een natuurlijk gegeven en werd doorgegeven van moeder naar dochter. In de patriarchale, Westerse maatschappij is deze kennis grotendeels verstopt geraakt. Het is nodig dat vrouwen zich deze diepe wijsheidweer herinneren en zich eigen maken, zodat we terug gedragen kunnen worden door onze eigen vrouwelijke oerkracht.
DOOR WIE:
Ria Beyens is moeder, echtgenote, vroedvrouw (15 jaar thuisbevallingen, zwangerschaps- & kraambedbegeleiding ), herboriste. Initiatiefneemster, inspiratrice en medehoedster van VrouwenBron vzw. Het vrouwelijke pad bewandelen en ontsluieren is de rode draad in haar hele zijn. Ze verbindt archeologie en geschied-en-is, met biologie en fysiologie, met sociologie en zelfontplooiing, met rituelen en sjamanistische spiritualiteit, tot sleutels die uitnodigen tot voller vrouw zijn, tot ontdekken van de geheimen in jezelf, waardoor je kijk op de wereld en op jezelf voorgoed verandert.

PRAKTISCHE INFO:
In vijf samenkomsten gaan we, via woord en beeld doorheen vier maanfasen, vier fasen in de maandstondencyclus, vier seizoenen, vier levensfasen, vier archetypes. De reeks wordt ingeleid door de voorstelling van het spel “Vier Vrouwen in elke vrouw” en de film ‘Moon inside you’. Het spel ondersteunt de hele reeks als visuele leidraad.

Startop maandag 5 september, dan 12 & 19 september
Dinsdag 27 september en woensdag 5 oktober 19u30 tot 22u
Waar: Hoogschoors 2
Deelnemers: min 7 – max 12

Deelname: 35 euro/keer, totaal 165 euro. De avonden volgen elkaar op, deze cursus kan enkel in zijn geheel gevolgd worden.
Info: riabeyens@gmail.com of 0478 44 74 59

hetzonne@hetzonnelicht.be, 0495386461

Inschrijven: voor 5 september door overschrijving van je bijdrage op rekening van de vrouwenbron BE63 524108 en bevestiging van je deelname via www.vrouwenbron.be

Ruilen maakt blij en vrij!

 images

Je kan ruilen met dingen die we nog kunnen gebruiken in ons project, ook met behandelingen zoals massage, voetreflexologie, een handje toesteken enzovoort…

In ruil met ons aanbod: activiteiten, behandelingen, ontspanning in de tuin, natuurwandeling maken enzovoort…

Ruillijstje:

Onbespoten groenten en fruit, noten…

Keukenhanddoeken
vaatdoeken
glazen citruspers
bloemen, kruiden, planten voor in de tuin
spuitslang

muskietennet

Stenen bloempotten die nog mooi ogen…

Intens gelukzalig, voelend, éénheid met de natuur, het verhaal van de uilen!

DSC_0925

De uil laat zich zien…

Izaä en ik zijn dol op het verhaal Konijntje Wipweg en de wijze uil, heel veel gelezen en verteld voor het slapen gaan. Wanneer konijntje Wipweg zich te ver verstopt heeft en zijn vriendjes hem aan het zoeken ziijn, gaan ze raad vragen aan de wijze uil. Die komt ervoor uit zijn nachtrust, opent zijn vleugels voor de bosdieren en vertelt intuïtief “ ga zoeken bij de braambessen.”

Vervolgens:

In maart kom ik bij Meer dan Mooi – fair trade kleding en cadeaus, de rok met uilen valt me zo op… de uilen het doet iets bij mij. Oké, één rok met uilen, ja daar kan je mee zwieren en de uilen doen mee een dans. Het spreekt me aan in mijn verbeelding. Ik zie nog een fijn hangertje  met een uiltje, het lijkt me zo’n fijn geschenk voor mijn vriendinnetje Wilde.
Oké het verhaal gaat verder met de uilen. Ik kom bij Michel van Natuurtuinen.be, hij spreekt me over de uilen die bij hem wonen, ja… het resoneert in mijn lijf. Tevens een uitstekend antwoord op de muizen die overbevolkt geraken bij ons in de schuur. Waar wij een ecologische manier voor zoeken om het in de hand te houden. Ik zie het al helemaal voor mij, de uilen die op Hoogschoors wonen. Oké, wat maakt dat ze bij ons willen komen wonen? Uilenkasten hangen, braakballen voorzien… Hoe doe ik dat allemaal? Gewoon overtuigd zijn dat het gebeurt.
Ik krijg een uitnodiging van Michel om mee uilen te komen ringen. Zo dankbaar ben ik hier aan te mogen deelnemen… Een uil zien van zo dichtbij, Ik voel me diep geraakt door de schoonheid van dit dier. Het heeft heel de dag water gegoten, met onze laarzen stappen we door het water, ik word er gelukkig van, dit bruist met mijn wezen. de tuin, domein van Michel en Vera is bijzonder. Ik voel zoveel respect voor de mensen die hier ook zo houden van de natuur, de uilenjongen die verder slapen in de hand. Ik leer heel interessante weetjes over de uilen. De man die de uilen komt ringen, zegt me in contact te brengen met iemand die komt kijken naar onze plek, 3x hoera!!

Uilen, oehoe…… wordt vervolgd!

Wij zien er een beetje als verzopen katjes uit, maar de uilen blijven droog!

 

DSC_0932DSC_0922 (1)