DSC_0925

De uil laat zich zien…

Izaä en ik zijn dol op het verhaal Konijntje Wipweg en de wijze uil, heel veel gelezen en verteld voor het slapen gaan. Wanneer konijntje Wipweg zich te ver verstopt heeft en zijn vriendjes hem aan het zoeken ziijn, gaan ze raad vragen aan de wijze uil. Die komt ervoor uit zijn nachtrust, opent zijn vleugels voor de bosdieren en vertelt intuïtief “ ga zoeken bij de braambessen.”

Vervolgens:

In maart kom ik bij Meer dan Mooi – fair trade kleding en cadeaus, de rok met uilen valt me zo op… de uilen het doet iets bij mij. Oké, één rok met uilen, ja daar kan je mee zwieren en de uilen doen mee een dans. Het spreekt me aan in mijn verbeelding. Ik zie nog een fijn hangertje  met een uiltje, het lijkt me zo’n fijn geschenk voor mijn vriendinnetje Wilde.
Oké het verhaal gaat verder met de uilen. Ik kom bij Michel van Natuurtuinen.be, hij spreekt me over de uilen die bij hem wonen, ja… het resoneert in mijn lijf. Tevens een uitstekend antwoord op de muizen die overbevolkt geraken bij ons in de schuur. Waar wij een ecologische manier voor zoeken om het in de hand te houden. Ik zie het al helemaal voor mij, de uilen die op Hoogschoors wonen. Oké, wat maakt dat ze bij ons willen komen wonen? Uilenkasten hangen, braakballen voorzien… Hoe doe ik dat allemaal? Gewoon overtuigd zijn dat het gebeurt.
Ik krijg een uitnodiging van Michel om mee uilen te komen ringen. Zo dankbaar ben ik hier aan te mogen deelnemen… Een uil zien van zo dichtbij, Ik voel me diep geraakt door de schoonheid van dit dier. Het heeft heel de dag water gegoten, met onze laarzen stappen we door het water, ik word er gelukkig van, dit bruist met mijn wezen. de tuin, domein van Michel en Vera is bijzonder. Ik voel zoveel respect voor de mensen die hier ook zo houden van de natuur, de uilenjongen die verder slapen in de hand. Ik leer heel interessante weetjes over de uilen. De man die de uilen komt ringen, zegt me in contact te brengen met iemand die komt kijken naar onze plek, 3x hoera!!

Uilen, oehoe…… wordt vervolgd!

Wij zien er een beetje als verzopen katjes uit, maar de uilen blijven droog!

 

DSC_0932DSC_0922 (1)

Categorieën: Artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *