Een wonderlijke schoonheid… het wonder van nieuw leven…
Heel dit proces te mogen volgen van het broeden, toch wel een maand lang en dan spannend afwachten gaan ze nog uit dat ei komen en ja… dan is het zover… 
Ik ben zo fier als een gieter… Moeder eend weet perfect wat ze moet doen en zo ook de kleintjes…
( de man waar ik ze haalde heeft nog niet mee gemaakt dat ze spontaan gaan broeden bij hem)

In heel deze blijheid voel ik Izaä in al mijn cellen… zijn dynamiek, zijn liefdesvuur, dartelheid. Iedereen roepen: “de eendjes zijn geboren.”. Over de berg roepen…Een grote dankbaarheid trekt door mij, zo dierbaar deze levensvreugde te voelen stromen, zo nabij zijn in herinnering Izaä en tevens het ware voelen van deze guitigheid in het Nu;.. De dynamiek in Izaä, ben ik en hij is mij en ik ben hem..
Dartelheid, ontdekking… snelheid er is allemaal te zien in deze wonderlijke eendenwezentjes..
Wanneer ze de eerste keer te water duikelen, groot feest!
Na wat zwempartijen blijven er vier eendjes achter en de andere vier zijn met de mama terug op het droge. . De achtergebleven kleintjes piepen om het hardste;. ik voel de bestuurder in mij opkomen.en de drang om zelf moederkloek te zijn en ze een handje te helpen;.. te beschermen.
Nee, gedachten los laten,,de bewegingen van de natuur laten stromen, een tijdje later zijn ze weliswaar terug samen;.. buiten ééntje… Hopla wat nu, vertrouwen, kracht zenden en ja gelukt, allemaal onder de vleugels van moedereend!!!

Foto’s: de eenden zwemmen vanvoor in de waterkelder en vanachter in vijvertje…,

Categorieën: ZonneStraaltjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *